Γιατί να γίνω μέλος;


Η ΕΠΕΣΤ εκπροσωπεί τον κλάδο των Επαγγελματικών Τουριστικών Πλοίων έναντι όλων των Φορέων, Κρατικών-Δημοσίων και Ιδιωτικών. Παρεμβαίνει και διαμορφώνει αποφάσεις κρίσιμες για τον κλάδο προς το συμφέρον των μελών της.

Τα μέλη της ΕΠΕΣΤ ενημερώνονται με e-mail για όλα τα θέματα που προκύπτουν. Παράλληλα τα μέλη, έχουν την δυνατότητα επικοινωνώντας τηλεφωνικά ή με email με την Ένωση να ενημερώνονται ατομικά επι συγκεκριμένων θεμάτων. 

Τα μέλη της ΕΠΕΣΤ έχουν πρόσβαση στη νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των Επαγγελματικών Τουριστικών Πλοίων είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ένωσης  είτε μέσω των αρχείων που τηρούνται στα γραφεία της ΕΠΕΣΤ.

Επίσης έχουν έκπτωση 15% για τις επιθεωρήσεις των πλοίων τους από την εταιρεία ΦΟΙΝΙΞ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε. με την προσκόμιση βεβαίωσης μέλους της ΕΠΕΣΤ.

Τέλος η ΕΠΕΣΤ παρέχει την δυνατότητα προβολής των μελών της μέσω της ιστοσελίδας της www.epest.gr και www.hpyoa.gr.

Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Ε.Π.Ε.Σ.Τ.

Η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού προβάλει τις εταιρείες και τα σκάφη των μελών της μέσω της ιστοσελίδας της.

Όλα τα εγγεγραμμένα Μέλη μπορούν να προσθέτουν/ενημερώνουν τα Σκάφη της πλοιοκτησίας τους, να επικαιροποιούν τα προσωπικά τους στοιχεία, και να έχουν πρόσβαση στην βιβλιοθήκη με τους Νόμους και τις διατάξεις που διέπουν τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα.

Θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε!

Το Γιώτινγκ στην Ελλάδα

Οι ελληνικές θάλασσες και ακτές με τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρουν, κατέστησαν το γιώτινγκ μία πολύ δημοφιλή δραστηριότητα, τόσο μεταξύ των Ελλήνων, όσο και μεταξύ των ξένων επισκεπτών της χώρας.

Ένα ταξίδι στα ήρεμα ελληνικά νερά, με ιδιόκτητο ή ναυλωμένο σκάφος αναψυχής, προσφέρει τη δυνατότητα να πλεύσετε ανάμεσα σε πανέμορφα συμπλέγματα νησιών, να αγκυροβολήσετε σε φυσικούς προστατευμένους όρμους σπάνιας ομορφιάς, να επισκεφθείτε απρόσιτες παραλίες και να κολυμπήσετε με ασφάλεια σε νερά με μοναδική καθαρότητα και διαύγεια.

Η ναυσιπλοΐα στις ελληνικές θάλασσες είναι σε γενικές γραμμές πιο εύκολη από ότι σε άλλα σημεία του πλανήτη, καθώς υπάρχουν πολλοί φάροι και σημεία αναφοράς, η ομίχλη είναι σπάνιο φαινόμενο και η ορατότητα είναι συνήθως εξαιρετική. Επιπλέον, τα σκάφη μπορούν να φιλοξενηθούν στα περισσότερα ελληνικά λιμάνια έχοντας  τη  βοήθεια ενός δικτύου ραδιοσυχνοτήτων. 

Στην Ελλάδα λειτουργούν, σήμερα, 19 μαρίνες που διαθέτουν 6.661 θέσεις ελλιμενισμού, προσφέροντας συγχρόνως υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Αρκετές από αυτές τις μαρίνες, είναι βραβευμένες από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης».

 Νέες σύγχρονες μαρίνες, ξενοδοχειακοί λιμένες και αγκυροβόλια για τον ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών λειτουργούν ήδη ή τίθενται σταδιακά σε λειτουργία, προκειμένου να καλύψουν με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο και υπό τις ασφαλέστερες συνθήκες τις ανάγκες των τουριστών που επιλέγουν τον θαλάσσιο τουρισμό.