Πως θα γίνω μέλος;


Μέλη της ΕΠΕΣΤ μπορούν να γίνουν φυσικά πρόσωπα, εταιρείες ή συμπλοιοκτησίες στους οποίους ανήκουν Επαγγελματικά Τουριστικά Πλοία, υπαγόμενα στις διατάξεις του Ν.4926/2022.

Μέλη της ΕΠΕΣΤ μπορούν να γίνουν επίσης πρόσωπα που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό και έχουν συναφείς με αυτόν επαγγελματικές δραστηριότητες (π.χ. επισκευές σκαφών, εμπορία υλικών και τροφοεφοδίων κ.λ.π.) Σε αυτήν την περίπτωση ο σκοπός είναι ενημερωτικός και δεν απαιτείται προσκόμιση κάποιων δικαιολογητικών.

Ο ενδιαφερόμενος να γίνει μέλος της ΕΠΕΣΤ  πρέπει να συμπληρώσει την φόρμα της αίτησης εγγραφής η οποία υπάρχει στο site της Ένωσης και να  προσκομίσει στα γραφεία της ΕΠΕΣΤ ή αποστείλει με email τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ανα περίπτωση, όπως αναφέρονται πιο κάτω. 

Τα δικαιολογητικά δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα (σε απλά αντίγραφα):

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

  • Έγγραφο εθνικότητας του πλοίου
  • Βεβαίωση Καταχώρισης του πλοίου στο e-ΜΗΤΡΩΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Α.Ε.

  • Έγγραφο εθνικότητας του πλοίου
  • Βεβαίωση Καταχώρισης του πλοίου στο e-ΜΗΤΡΩΟ
  • Καταστατικό της Εταιρείας (ΦΕΚ)
  • Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας (ΦΕΚ)

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ

  • Έγγραφο εθνικότητας του πλοίου
  • Βεβαίωση Καταχώρισης του πλοίου στο e-ΜΗΤΡΩΟ
  • Καταστατικό

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΕΠΑ

  • Έγγραφο εθνικότητας του πλοίου
  • Βεβαίωση Καταχώρισης του πλοίου στο e-ΜΗΤΡΩΟ
  • Καταστατικό
  • Βεβαίωση Μητρώων ΝΕΠΑ

Η ετήσια συνδρομή των μελών προσδιορίζεται από το σύνολο των κ.ο.χ. του πλοίου ή των πλοίων που το μέλος έχει στην κατοχή του ανά πλοιοκτησία. Το σύνολο των κ.ο.χ. προσδιορίζει επίσης και τον αριθμό ψήφων των μελών στις Γενικές Συνελεύσεις.

Η εγγραφή είναι εφάπαξ και προσδιορίζεται από το ολικό μήκος του πλοίου.

Οι πληρωμές των εγγραφών και των ετησίων συνδρομών μπορούν να γίνουν:

Με κατάθεση στην Τράπεζα της Ένωσης αναγράφοντας την επωνυμία του μέλους στην αιτιολογία.  

Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Ε.Π.Ε.Σ.Τ.

Η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού προβάλει τις εταιρείες και τα σκάφη των μελών της μέσω της ιστοσελίδας της.

Όλα τα εγγεγραμμένα Μέλη μπορούν να προσθέτουν/ενημερώνουν τα Σκάφη της πλοιοκτησίας τους, να επικαιροποιούν τα προσωπικά τους στοιχεία, και να έχουν πρόσβαση στην βιβλιοθήκη με τους Νόμους και τις διατάξεις που διέπουν τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα.

Θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε!

Το Γιώτινγκ στην Ελλάδα

Οι ελληνικές θάλασσες και ακτές με τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρουν, κατέστησαν το γιώτινγκ μία πολύ δημοφιλή δραστηριότητα, τόσο μεταξύ των Ελλήνων, όσο και μεταξύ των ξένων επισκεπτών της χώρας.

Ένα ταξίδι στα ήρεμα ελληνικά νερά, με ιδιόκτητο ή ναυλωμένο σκάφος αναψυχής, προσφέρει τη δυνατότητα να πλεύσετε ανάμεσα σε πανέμορφα συμπλέγματα νησιών, να αγκυροβολήσετε σε φυσικούς προστατευμένους όρμους σπάνιας ομορφιάς, να επισκεφθείτε απρόσιτες παραλίες και να κολυμπήσετε με ασφάλεια σε νερά με μοναδική καθαρότητα και διαύγεια.

Η ναυσιπλοΐα στις ελληνικές θάλασσες είναι σε γενικές γραμμές πιο εύκολη από ότι σε άλλα σημεία του πλανήτη, καθώς υπάρχουν πολλοί φάροι και σημεία αναφοράς, η ομίχλη είναι σπάνιο φαινόμενο και η ορατότητα είναι συνήθως εξαιρετική. Επιπλέον, τα σκάφη μπορούν να φιλοξενηθούν στα περισσότερα ελληνικά λιμάνια έχοντας  τη  βοήθεια ενός δικτύου ραδιοσυχνοτήτων. 

Στην Ελλάδα λειτουργούν, σήμερα, 19 μαρίνες που διαθέτουν 6.661 θέσεις ελλιμενισμού, προσφέροντας συγχρόνως υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Αρκετές από αυτές τις μαρίνες, είναι βραβευμένες από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης».

 Νέες σύγχρονες μαρίνες, ξενοδοχειακοί λιμένες και αγκυροβόλια για τον ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών λειτουργούν ήδη ή τίθενται σταδιακά σε λειτουργία, προκειμένου να καλύψουν με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο και υπό τις ασφαλέστερες συνθήκες τις ανάγκες των τουριστών που επιλέγουν τον θαλάσσιο τουρισμό.