Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 20ου EMMYS 2024 στον Πόρο


ΝέαΤηςΕνωσης

Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 20ου  EMMYS 2024 στον Πόρο.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ο EMMYS 2024 το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Απριλίου στον Πόρο.

Την έκθεση εγκαινίασαν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γεν.Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι Βουλευτές της Ν.Δ. Πειραιά κ. κ. Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος, η κα Νόνη Δούνια πρώην Βουλευτής και υποψήφια Ευρωβουλευτής, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιώργος Κουτουζής, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης και CEO της εταιρείας FX YACHTING κα Barbara Gabriel και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος,

Την τελετή έναρξης τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Α’   Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Ρείζης Δρόσος, ο κ. Δημήτρης Ταραζώνας Δ/ντής του Γραφείου Περιφερειάρχη,  ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ κ.Κώστας Κορωνάκης, από τον ΕΟΤ οι κυρίες Ιουλία Κουρεμένου, Ελένη Γερολυμάτου, Ανδριανή Κούγια και Μαρία Ψαρρού, από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ο κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, οι κυρίες Αθηνά Κολυβά και Μαρία Παντελούς, η κα Τζίνα Πολέμη μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΠ, ο Πρόεδρος της ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Ευθύμης Μπιμπής, ο Γεν.Γραμματέας της HYCA κ .Γιώργος Δαγιάμος, Members of the Board of CYBA, από το Λιμεναρχείο του Πόρου ο Λιμενάρχης Μόριτς Λευτέρης και ο Υπολιμενάρχης Δημητρίου Σταμάτης, ο Διοικητής της Αστυνομίας Θυμιόπουλος Αποστόλης και ο Υποδιοικητής Δανόπουλος Κώστας, άλλοι προσκεκλημένοι της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από την ΕΠΕΣΤ οι κ.κ. Γιώργος Βερνίκος, Επίτιμος Πρόεδρος-Μέλος Δ.Σ., Εμμανουήλ Στεφανάκης, Αντιπρόεδρος, Διογένης Βενετόπουλος, Γ΄Αντιπρόεδρος, Βασίλης Μαυρόγιαννης, Γενικός Γραμματέας, Πανάγος Λεμός, Ειδικός Γραμματέας, Αποστόλης Παπαδόπουλος, Ταμίας Δ.Σ. και Διονύσης Πυλαρινός, Μέλος Δ.Σ.

 

Χαιρετισμό απηύθηναν η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη η οποία εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς,  ο Γεν.Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, και ο Α΄ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Ρείζης Δρόσος, ο κ. Γιώργος Βερνίκος Γεν.Γραμματέας του ΣΕΤΕ, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιώργος Κουτουζής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης και CEO της εταιρείας FX YACHTING κα Barbara Gabriel.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων η ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ απένειμε τιμητική πλακέτα:

Στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα κου Δημήτρη Φραγκάκη, για την διαχρονική στήριξή του στον θαλάσσιο τουρισμό και το ελληνικό YACHTING.

Στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ, στο πρόσωπο του Αρχηγού Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεωργίου, για την προσφορά του στον Θαλάσσιο Τουρισμό-Ελληνικό Yachting και στην πατρίδα μας με την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων στο ευαίσθητο θέμα του μεταναστευτικού.

Ο Δήμαρχος Πόρου και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ κ.Στελλιάτο για την 20ετή προσφορά του στο ελληνικό Yachting καθώς και στην Υφυπουργό Τουρισμό κα Έλενα Ράπτη για το αμέριστο ενδιαφέρον του Υπουργείου στην ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού. 

 Δεξιώσεις και πάρτι σε σκάφη πλαισίωσαν την έκθεση, ενώ πραγματοποιήθηκε Διαγωνισμός Μαγειρικής των Chefs των σκαφών με κριτές τους καταξιωμένους Chefs Διονύσιο Αλέρτα, Αρτέμιο Λαϊνά και  Ιωάννη Μπαξεβάνη. Στην κατηγορία EMERALD (σκάφη με ημερήσιο ναύλο μέχρι 4.999,00 €)  νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Φωτόπουλος chef του σκάφους FOR SAIL και στην κατηγορία DIAMOND (σκάφη με ημερήσιο ναύλο 5.000,00 € και άνω) νικητής η Caro Uy chef του σκάφους SKYLARK.

 

Στον Διαγωνισμό Tablescaping στην κατηγορία EMERALD νικήτρια αναδείχθηκε η  Sara McFann από το σκάφος FOR SAIL και στην κατηγορία DIAMOND η Meny Ralli από το σκάφος ABOVE & BEYOND.

 

Στον Διαγωνισμό Νερού “CYBA Designer Water Competition, νικητής στην κατηγορία EMERALD αναδείχθηκε το σκάφος TIAMO  και στην κατηγορία DIAMOND το σκάφος ELLY.

Στους νικητές προσφέρθηκαν επίσης δώρα από τους χορηγούς SQLearn, Kartelias & CO., Seven Seas School of Yachting, pennie και   Sirene Blue.  

Στην έκθεση συμετείχαν 111 σκάφη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά,  45 περίπτερα χορηγών-εκθετών  που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό, 350 brokers από 22 χώρες, ενώ εκτιμάται ότι την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες.

Η Οργανωτική Επιτροπή της 20ης  έκθεσης EMMYS 2024 εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στο νησί του Πόρου για την φιλοξενία, στους Φορείς, στους Χορηγούς και στους Χορηγούς Επικοινωνίας, για την καθοριστική συμβολή τους για την επιτυχή διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης.

Την έκθεση έθεσαν υπό την ΑΙΓΙΔΑ τους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Τουρισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Περιφέρεια Αττικής, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η FedHATTA, ο ΣΕΤΕ, ο Δήμος Πόρου και το Propeller Club.

 

PLATINUM SPONSOR Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

GOLD SPONSORS Hellenic Seaways, Otesat_Maritel, Lagoon.

SILVER SPONSORS EKO Leisure Marine, μ. Artisan Water, V.petroleum, VIKOS, Apollon Elite, Fountaine Pajot.

BRONZE SPONSORS Alva Yachts Hellas – Variety Cruises, Eval S.A., Melita Power Diesel, Ωmega Yachting Academy, El Yachting, Nespresso Professional, Roditis Yachting Agency, Seazone, Sigma Insurance Brokers, Regatta Plus, D. Koronakis SA, Afrodite Premium Seafoods, Casus Grill, Takis Magginas Butchery, Nueces, SQLearn, pennie , Home Tradition, Kartelias & CO., Bayzspa, Phoenix Register Of Shipping, Portobello’s.

SUPPORTERS Athens International Airport, Franman, Sirene Blue, Drops&Flowers , Cruising Supplies Co., L'O Yachting, Golden View Hotel, Seven Seas School of Yachting, ΣΕΕΝ, AB Βασιλόπουλος, Dameli, DMD wear, Serenita, YATCO, CYBA, Antonis A. Moussamas SA, Elysian Yacht Services, Pantaenius.

MEDIA SPONSORS Portnet, PrevezaBest, Elnavi, Maritime Economies, Portcity.gr, Greek Travel Pages, Travel Daily News, Mononews.gr, GRTraveller, MareGreco , Naftemporiki, The Yacht Book, Naftemporiki TV, Boats & Yachting, Tornos News, Money-Tourism.gr, Crisis Monitor, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, CNN Greece, Lamia Star, Tourismtoday.gr, Cyprus Yachting , Maritimes.gr, ON.CHARTER Magazine, Powergame.gr, Efoplistesnews.gr, The SeaNation, TRITON.

 

Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Ε.Π.Ε.Σ.Τ.

Η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού προβάλει τις εταιρείες και τα σκάφη των μελών της μέσω της ιστοσελίδας της.

Όλα τα εγγεγραμμένα Μέλη μπορούν να προσθέτουν/ενημερώνουν τα Σκάφη της πλοιοκτησίας τους, να επικαιροποιούν τα προσωπικά τους στοιχεία, και να έχουν πρόσβαση στην βιβλιοθήκη με τους Νόμους και τις διατάξεις που διέπουν τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα.

Θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε!

Το Γιώτινγκ στην Ελλάδα

Οι ελληνικές θάλασσες και ακτές με τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρουν, κατέστησαν το γιώτινγκ μία πολύ δημοφιλή δραστηριότητα, τόσο μεταξύ των Ελλήνων, όσο και μεταξύ των ξένων επισκεπτών της χώρας.

Ένα ταξίδι στα ήρεμα ελληνικά νερά, με ιδιόκτητο ή ναυλωμένο σκάφος αναψυχής, προσφέρει τη δυνατότητα να πλεύσετε ανάμεσα σε πανέμορφα συμπλέγματα νησιών, να αγκυροβολήσετε σε φυσικούς προστατευμένους όρμους σπάνιας ομορφιάς, να επισκεφθείτε απρόσιτες παραλίες και να κολυμπήσετε με ασφάλεια σε νερά με μοναδική καθαρότητα και διαύγεια.

Η ναυσιπλοΐα στις ελληνικές θάλασσες είναι σε γενικές γραμμές πιο εύκολη από ότι σε άλλα σημεία του πλανήτη, καθώς υπάρχουν πολλοί φάροι και σημεία αναφοράς, η ομίχλη είναι σπάνιο φαινόμενο και η ορατότητα είναι συνήθως εξαιρετική. Επιπλέον, τα σκάφη μπορούν να φιλοξενηθούν στα περισσότερα ελληνικά λιμάνια έχοντας  τη  βοήθεια ενός δικτύου ραδιοσυχνοτήτων. 

Στην Ελλάδα λειτουργούν, σήμερα, 19 μαρίνες που διαθέτουν 6.661 θέσεις ελλιμενισμού, προσφέροντας συγχρόνως υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Αρκετές από αυτές τις μαρίνες, είναι βραβευμένες από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης».

 Νέες σύγχρονες μαρίνες, ξενοδοχειακοί λιμένες και αγκυροβόλια για τον ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών λειτουργούν ήδη ή τίθενται σταδιακά σε λειτουργία, προκειμένου να καλύψουν με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο και υπό τις ασφαλέστερες συνθήκες τις ανάγκες των τουριστών που επιλέγουν τον θαλάσσιο τουρισμό.