Το νέο site της Ε.Π.Ε.Σ.Τ.


ΝέαΤηςΕνωσης

Η Ενωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) ανακοινώνει με χαρά την επίσημη λειτουργία του νέου της ιστότοπου!

Μετά από μήνες εντατικής ανάπτυξης και σχεδίασης, η νέα ιστοσελίδα της ΕΠΕΣΤ είναι εδώ για να παρέχει στους επισκέπτες και τους μέλη της ένα αξιόπιστο και ενημερωμένο πηγή πληροφόρησης για τα θέματα της ναυτιλίας και του τουρισμού στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες του νέου ιστοτόπου θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την ιστορία της ΕΠΕΣΤ, τις δραστηριότητές της, τους στόχους της και τα μέλη της. Επίσης, θα μπορούν να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις της ΕΠΕΣΤ, καθώς και για τα προγράμματα και τα συνέδρια που διοργανώνει.

Το νέο site της ΕΠΕΣΤ περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για τις ναυτιλιακές προδιαγραφές και τα πρότυπα ασφαλείας των σκαφών της, καθώς και για τα τουριστικά προγράμματα και τις διαδρομές που προσφέρουν με τα Σκάφη τους τα μέλη της Ένωσης σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η ιστοσελίδα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναζητήσουν σκάφη για ενοικίαση, σε συνεργασία με τα μέλη της ΕΠΕΣΤ.

Τέλος, τα μέλη θα μπορούν να καταχωρούν και να επικαιροποιούν τόσο τα στοιχεία τους, όσο και τα στοιχεία των σκαφών πλοιοκτησίας τους, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών.

Η ΕΠΕΣΤ αναμένει ότι ο νέος ιστότοπος θα βοηθήσει στην επικοινωνία με το κοινό της και θα ενισχύσει τον ρόλο της στον τομέα της ναυτιλίας και του τουρισμού στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον νέο ιστότοπο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού στη διεύθυνση https://www.epest.gr/.

Σύνδεση


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Ε.Π.Ε.Σ.Τ.

Η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού προβάλει τις εταιρείες και τα σκάφη των μελών της μέσω της ιστοσελίδας της.

Όλα τα εγγεγραμμένα Μέλη μπορούν να προσθέτουν/ενημερώνουν τα Σκάφη της πλοιοκτησίας τους, να επικαιροποιούν τα προσωπικά τους στοιχεία, και να έχουν πρόσβαση στην βιβλιοθήκη με τους Νόμους και τις διατάξεις που διέπουν τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα.

Θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε!

Το Γιώτινγκ στην Ελλάδα

Οι ελληνικές θάλασσες και ακτές με τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρουν, κατέστησαν το γιώτινγκ μία πολύ δημοφιλή δραστηριότητα, τόσο μεταξύ των Ελλήνων, όσο και μεταξύ των ξένων επισκεπτών της χώρας.

Ένα ταξίδι στα ήρεμα ελληνικά νερά, με ιδιόκτητο ή ναυλωμένο σκάφος αναψυχής, προσφέρει τη δυνατότητα να πλεύσετε ανάμεσα σε πανέμορφα συμπλέγματα νησιών, να αγκυροβολήσετε σε φυσικούς προστατευμένους όρμους σπάνιας ομορφιάς, να επισκεφθείτε απρόσιτες παραλίες και να κολυμπήσετε με ασφάλεια σε νερά με μοναδική καθαρότητα και διαύγεια.

Η ναυσιπλοΐα στις ελληνικές θάλασσες είναι σε γενικές γραμμές πιο εύκολη από ότι σε άλλα σημεία του πλανήτη, καθώς υπάρχουν πολλοί φάροι και σημεία αναφοράς, η ομίχλη είναι σπάνιο φαινόμενο και η ορατότητα είναι συνήθως εξαιρετική. Επιπλέον, τα σκάφη μπορούν να φιλοξενηθούν στα περισσότερα ελληνικά λιμάνια έχοντας  τη  βοήθεια ενός δικτύου ραδιοσυχνοτήτων. 

Στην Ελλάδα λειτουργούν, σήμερα, 19 μαρίνες που διαθέτουν 6.661 θέσεις ελλιμενισμού, προσφέροντας συγχρόνως υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Αρκετές από αυτές τις μαρίνες, είναι βραβευμένες από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης».

 Νέες σύγχρονες μαρίνες, ξενοδοχειακοί λιμένες και αγκυροβόλια για τον ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών λειτουργούν ήδη ή τίθενται σταδιακά σε λειτουργία, προκειμένου να καλύψουν με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο και υπό τις ασφαλέστερες συνθήκες τις ανάγκες των τουριστών που επιλέγουν τον θαλάσσιο τουρισμό.